Dekorationer till baby showern

Firande

Dekorationer till baby showern

Är du osäker på dekorationer och liknande inför baby showern? Här ger vi dig användbara tips för ett lyckat event!

Att hålla en baby shower för att fira den stundande ankomsten av en ny baby är i grund och botten en amerikansk idé och något som blir alltmer populärt i Sverige. I samband med sådana festligheter är det förstås mycket som ska ordnas. Självklart ska det handlas presenter, men dessutom ska festen blir riktigt lyckad genom att rätt form av dekorationer används. Här ska vi titta på just dekorationer och hur du kan tänka kring dessa när det ska anordnas en baby shower som sent ska glömmas.

cupcakes och blommorDekorera dina cupcakes

En baby shower har näst intill blivit synonymt med att bjuda på cupcakes, något som i princip är detsamma som muffins. Det är bakverk som är smidiga att fixa och de kan dessutom dekoreras på ett festligt sätt. Tänk först och främst på att själva dekorationen ska vara rolig att utföra; det får inte kännas som en stressande och trist uppgift där dina cupcakes bara måste se ut på ett visst sätt. De kan göras roliga med relativt enkla medel. En helt vanlig kristyr som görs med hjälp av florsocker och vatten kan enkelt förses med en annan kulör för att ge dina cupcakes en snygg yta. Det här åstadkoms genom att du tillsätter några droppar karamellfärg. När du fått kristyren på plats kan du enkelt garnera dina cupcakes på en rad olika sätt. Varför inte med några gummibjörnar eller liknande?

Övrig dekoration

Många väljer att använda sig av ett specifikt färgtema, medan andra helst blandar hej vilt. Här finns det förstås inga rätt eller fel, utan gå på din egen känsla. Det handlar trots allt om din egen baby shower. Snygg dekoration handlar om en fungerande dukning, vilket innebär en bordsduk med babytema samt gärna en härlig blombukett på bordet. Något som också gör mycket för den totala känslan är en blöjtårta, som gärna kan ha en central plats i lokalen.