Veckans matsedel viktig

Cupcakes

Veckans matsedel viktig

Nytt lifehack: planera vad du ska äta till middag iförväg! Låter kanske som ett rejält kliv in i vuxenvärlden? Men det är faktiskt inte så svårt som du skulle kunna tro. Leta inspiration från kända TV-kockar, eller låt någon annan göra jobbet åt dig.

Vad man ska äta till middag är inte alltid lätt att komma fram till. Ofta planerar man in det i slutet av dagen och går trött och med lågt blodsocker till affären för att handla. Blir lite väl mycket halvfabrikat, både det du steker och tillbehören. Ska det behöva vara såhär? Det finns faktiskt enklare och betydligt nyttigare sätt att överleva vardagen på. Ett hett tips är att testa beställa hem matkasse från nätet med färdiga recept. Det är så smidigt att det blir löjligt!

Därför ska du planera dina måltider

Det säger sig självt att en vardags bestående av halvfabrikat inte är särskilt nyttigt. Maten du äter kommer innehålla en massa konserveringsmedel och dolt socker och salt. Det är bättre om du kan planera i god tid vad du äter, och gör du det med hjälp av en matkasse bestämmer den åt dig och kommer hem med färdiga recept och allt du behöver. Du kommer bli förvånad över hur kreativt det känns att laga helt efter någon annans ”pipa”.

Att hämta inspiration från nätet är ett annat bra, om än lite jobbigare, tips. Du måste fortfarande stå för att köpa råvarorna själv (givet att du inte beställer en matkasse som inte har färdiga recept!). De flesta kvällstidningarna har en egen vardagsmatskolumn där man kan hitta inspiration om till exempel vad som är på säsong och därför är lite billigare. De flesta är i alla fall överens om att det ska vara snabblagat och inte allt för avancerat eller dyrt. Här kan du hitta mer inspiration. Tricket är att ha det utstakat vad du ska äta varje dag, som i den här planeraren.

Fördelarna med att planera i förväg är många:

  • Du får mer kontroll över innehållet på din mat
  • Det blir nyttigare
  • Det blir mycket större variation
  • Det blir billigare