Starta ett kafé

Företagande

Starta ett kafé

Visste du att Sveriges första kattkafé finns i Stockholm? Och att det finns massor av flera spännande kaféer att besöka i vår huvudstad som kan hjälpa dig med inspiration när du själv funderar på att starta ett kafé?

Ska du öppna ett kafé behöver du till exempel cafémöbler och en lokal som passar för ändamålet. För att få inspiration är rådet att besöka några av de många trevliga kaféer som finns bland annat i Stockholm.

Starta eget kafé – med katter?

I en artikel i Dagens Nyheter går det att läsa om Stockholms och Sveriges första kattkafé. Det är alltså en plats där du både fikar och får träffa en hel massa katter. I Dagens Nyheter går det att läsa mer om det mysiga kaféet som lockat mycket besökare och uppmärksamhet:

Java Whiskers i Vasastan blir Sveriges första kattkafé helt i sitt eget slag. Här kombineras kaffe, kakor och katter – ett koncept som är tänkt att motverka katters hemlöshet och bidra till både människors och katters välmående – Dagens Nyheter

Några av Sveriges bästa sommarkaféer går det att få mer info om här i en artikel i Aftonbladet. Det är över hela Sverige och många har sjönära placering, eller ligger inbäddade i stora trädgårdar med bersåer och äppelträd.

Kaféer i Stockholm att få inspiration från

Vill du besöka några av alla kaféer i Stockholm är rådet att titta in i Gateau, Wienercaféet anno 1904, Café Vurma, Café Pascal, Grillska Huset, Caffé Nero och många, många fler. Vill du få ännu fler tips kan du titta in denna artikel i Expressen Allt Om Resor.