Främja hälsan smart och ekonomiskt

Inspiration

Främja hälsan smart och ekonomiskt

Hälsan är det viktigaste du har. Utan en god hälsa kan du inte leva ditt liv fullt ut och det kommer påverka både ditt fysiska och mentala tillstånd. Allt hänger ihop och något så “enkelt” som dålig sömn kan påverka allt från ditt humör till ditt midjemått.

Din hälsa beror på ett flertal faktorer men en av de viktigaste är kosten. Genom att äta ekologisk, näringsrik mat får du den energi du behöver för att känna dig pigg och kry, men tyvärr är sådan kost ofta lite dyrare än den vanliga. Hos Happy Green hittar du livsmedel, kosttillskott och skönhetsprodukter som är fantastiska för din hälsa och med deras olika kampanjer kan du hitta rena produkter till mycket bra priser. Med en Happy green rabattkod blir dina inköp ännu mer förmånliga för plånboken och du kan se fram emot både en bättre hälsa och ekonomi.

Hälsans många aspekter

För att du ska må så bra som möjligt är det viktigt att du ser till att du tar väl hand om din kropp och din hjärna. Det innebär att ett flertal saker måste klaffa men om du uppnår en bra balans kommer det ger ett otroligt helhetsresultat. Till de främsta faktorerna som håller dig frisk hör:

  • Goda kostvanor – förser din kropp med all den näring den behöver
  • Normal kroppsvikt – sänker risken för många sjukdomar radikalt
  • Regelbunden motion – bättrar på blodcirkulationen och gör dig starkare
  • God sömn – reducerar stressnivåerna och låter kroppen återhämta sig
  • Ren livsstil – skyddar dig från de gifter som tillsatsämnen, alkohol och rökning innebär

Alla dessa kriterier hänger ihop med varandra på ett flertal sätt och kan leda till en uppåt- eller nedåtgående spiral. Om du till exempel är stressad över din ekonomi kan det leda till försämrad sömnkvalitet och därmed lägre energinivåer. Det får dig att motionera mindre och göra sämre kostval, kanske till och med dricka mer än normalt, vilket får dig att bli ännu mer stressad.

Om du däremot vänder på steken och tar itu med din ekonomi, exempelvis genom att gå in för rabatter och bra erbjudanden, sänks stressen, du sover bättre, energin kommer tillbaka och du fattar bättre beslut. Får du dessutom i dig nyttig och giftfri kost hamnar hälsan snart på topp.

Gör smarta val

Det finns alltid ursäkter för att inte träna, inte äta hälsosamt eller inte sluta röka. Om du vet med dig att du ofta skyller på ditten och datten för att inte följa den mest hälsosamma livsstilen är du långt ifrån ensam. Du kan dock bryta det här slags tänkandet genom att ta dig en allvarlig funderare över dina prioriteter. Fråga dig själv vad som är viktigast: att du mår bra eller att du kan äta skräpmat? Att du känner dig lugn och motiverad eller att du stressröker eller får ångest varje gång du sneglar på vägen?

Ett bra tips är att läsa på lite om hur din kropp fungerar och hur relationen mellan din kost och din hälsa påverkar dig. Att förstå varför du inte kan träna bort dåliga kostvanor är en viktig del av dina hälsosammare val och kommer ge dig en rejäl skjuts på vägen.