Så fixar du en fantastisk midsommar

Cupcakes

Så fixar du en fantastisk midsommar

Midsommar är många svenskars favorithögtid. Blomkransar, svenska flaggan och dans runt midsommarstången hör till denna sommardag. För få en riktigt lyckad dag är det viktigt att planera ordentligt. Här får du de bästa tipsen.

Många har höga förväntningar på denna dag eftersom det är en av de största svenska högtiderna. Väderleken kan du inte styra över, men det finns många delar av midsommarfirandet som du kan planera lång tid i förväg. Dekoration, lekar, mat och dryck samt musik kan planeras i god tid innan midsommar.

Köp passande dekorationer

Passande midsommardekorationer är avgörande för att skapa rätt stämning under midsommarhelgen. För att undvika sista minuten stress bör du köpa pyntet i god tid innan. För bästa utbud och pris bör du beställa dekorationerna online. Hos varuhus1.se hittar du allt för midsommarfesten, inklusive fint dukningsdekorationer till midsommarlunchen. Här hittar du bland annat följande midsommarpynt:

  • Cocktailpinnar med svenska flaggan
  • Muggar med svenska flaggan
  • Partybelysning för inomhus- och utomhusbruk
  • Snapsglas

Dekorationer passar både små och stora midsommarfiranden. Oavsett om du planerar en stor fest eller en mindre middag är det kul med dekorationer. Se till att beställa hem tillräckligt så att alla gäster får pynt. En bra tumregel är att hellre beställa för mycket än för lite för att få rätt känsla. Om det blir dekorationer över kan du använda dem nästa år.

Fixa traditionsenlig midsommarmat

Att servera buffé är populärt på midsommar. Klassisk midsommarmat inkluderar bland annat sill, potatissallad eller färsk potatis, lax, Västerbottenpaj och jordgubbar. Du kan självklart lägga till och ta bort maträtter efter ditt tycke. En stor fördel med buffé är att det finns något för alla. Dessutom kan du förbereda många maträtter innan vilket gör att du slipper stå i köket länge på midsommarafton.

Jordgubbstårta är en riktigt god midsommarefterrätt som de flesta gillar. Det är en otroligt somrig tårta med jordgubbar, grädde och annat gott. Dekorera gärna med cocktailpinnar med svenska flaggan för att få rätt midsommarkänsla.

Beställ tillräckligt med dryck

För en lyckad fest behövs det god mat och dryck. Se till att gästerna aldrig har tomma glas. Beställ därför tillräckligt med dryck. Du kan räkna ut hur mycket dryck som går åt per person och köpa därefter. Tänk på att en midsommarfest kan hålla på längre än en vanlig fest eftersom den ofta börjar redan tidigt på dagen. Köp därför lite extra dryck.

Glöm inte bort att köpa alkoholfria drycker också eftersom många inte dricker alkohol. Det är tråkigt att servera vatten till dem som inte dricker alkohol. Servera istället en god cider, alkoholfritt vin och öl. Om du serverar en fördrink bör du även servera en liknande alkoholfri version.

Planera lekar & musik

Midsommar är en högtid full av dans, lekar och musik. Planera in lekar i god tid så att du kan köpa dekorationer och rekvisita innan. Populära lekar inkluderar bland annat kubbstafett, quiz, crocket, boule, penna i flaska och säckhoppning. När det kommer till musik väljer du själv vad som passar, men många väljer att skapa en låtlista med många svenska klassiker.