Udda tårtdekorationer

Inspiration

Udda tårtdekorationer

Visst är det roligt att dekorera tårtor, men ännu roligare är det att göra udda tårtdekorationer för omväxlings skull. Gör det riktigt unikt kalasfint med galna figurer, tomtebloss, ljus och färgkombinationer. Få inspiration hur du kan få din tårta att nästan hamna i Guinness rekordbok.

Pyssla genom att tillverka eller köpa den galnaste tårtdekoration kan du impa på dina vänner och kanske till och med fundera på att vara med i ”Hela Sverige bakar”. Men hur gör man tårtdekorationer och vad är de gjorda av? En vanlig kaka är självfallet god, men den blir betydligt smarrigare om den ser aptitlig och originell ut. Att dekorera tårtor och cupcakes gör dig till en konstnär så börja dina mästerverk redan idag.

Hitta din inre tårtkreatör

Någonstans måste du börja så varför inte starta i en ICA-butik eller en e-handelssajt för att hitta saker att forma med. Små pärlor, kristyr, strössel och inte minst sockerdeg är det första du behöver. Glöm heller inte karamellfärg i alla dess nyanser. Lägg till mandelmassa, russin, mandlar, pyntgelé och en rad andra produkter som kan vara till nytta. När skafferiet är fyllt är det bara att locka ut din inre kreatör och leka patissier för fulla muggar.

hjärtan på tårtaTrender inom tårtdeko

Titta dig omkring i tårtshopparna. Vad ser du? Vilka trender ser ut att skapa tårta på tårta? Snegla sedan på andra länders innovationer såsom USA. Faktum är att det stora landet i väst har tagit hem guldmedaljen för mest innovativa tårtdekorationer sedan 50 år tillbaka, men vi i Sverige knappar in. Hitintills har svenskarna varit alldeles för mycket för grädde och maränger, medan man i USA tycker om att dekorera och undvika för mycket fyllning. Dagens trend är dock glädjeskapande. En tårta ska inte bara vara god utan få dig att le på munnen. Då vet du att du har lyckats.

Brudpar i roliga formationer

De mest traditionella figurerna är ändå brudparen och bröllopstårtorna. Men det stela paret som står rakt och stirrande överst på tårtan är finito. Nu är det lite roligare situationer som gäller. Vad sägs om en brud som tappar klänningen, eller en brudgum som nyser? Eller kanske ett brudpar under vattnet i dykarutrustning. Kortfattat ska giftermålet firas med lite humor och godsaker i bästa mix. Med marsipan, sockerdeg och hushållsfärg kan du åstadkomma det mesta. Sätt din egen prägel på din tårtdesign!

tårta med ljusIcke ätbara dekorationer

Det är vanligt med ätbara dekorationer på tårtor men det finns inget som säger att det måste vara så. Med icke ätbara dekorationer kan det bli enklare att dekorera tårtan. Prova att använda sugrör och papper och klipp ut figurer på egen hand. Tillverka blommor och fåglar eller vad som kommer in i fantasin.

Prova även den ekologiska och naturliga varianten genom att lägga blommor och växter som dekorationer på tårtor och bakverk. Ekologiskt är tanken bakom det mesta nuförtiden och det finns många blommor ur naturen som faktiskt är ätbara och till och med nyttiga. Lavendel, rosenblad och harsyra kanske kan få en egen tron på tårtan.