Så ordnar du en picknick med tivolitema

Firande

Så ordnar du en picknick med tivolitema

Tivolitema är något som ofta tilltalar barn. Att ha ett kalas med det temat är perfekt. Hitta en park i närheten av hemmet bjud barnen på sockervadd, cup cakes och popcorn. Att förberedda några roliga lekar är också en bra idé för att kalaset ska bli lyckat.

När det är dags att fixa ett barnkalas till ditt barn som fyller år ett tips att ordna ett temakalas. Ett tema som brukar uppskattas hos det allra flesta barn är tivolitema. Det finns massor med saker som du kan göra för att få kalaset att kännas som ett tivoli. Det kan vara en bra idé att vara utomhus och göra en picknick om det är bra väder och hyfsat varmt ute. Välj en park i närheten av hemmet. Något som verkligen skapar rätt känsla och stämning är sockervadd. Du kan hyra en sockervaddsmaskin speciellt för kalaset. Det är lätt att göra sockervadd och det ända du behöver är strösocker. Barnen kommer med största sannolikhet att älska att det finns sockervadd.

Duka upp alla godsaker

Förutom sockervadd kan det vara kul att bjuda på något annat. Att göra en tårta, cupcakes och popcornstrutar är perfekt för ett tivolikalas. Du kan med fördel duka upp ett bord med alla godsaker som du dekorerar med typiska tivolidetaljer som exempelvis röda och vita ränder. Det finns även fina girlanger att dekorera med. Ballonger är också något som hör tivoli till. Det går att göra hur mycket som helst med temat tivoli, det är bara fantasin och orken som sätter gränsen för hur mycket du kan göra. Det går att göra ett trevligt kalas även om du vill hålla nere kostnaderna och budgeten är begränsad.

Förberedd roliga lekar

För att göra kalaset roligt kan det vara på sin plats att ha några lekar. Ett tips är att göra en femkamp som alla kan vara med på och sedan dela ut några roliga priser. Det kan även finnas några andra aktiviteter som är typiskt för tivoli som att försöka pricka burkar. Det är viktigt att anpassa lekarna efter barnens ålder för att alla ska kunna vara och med ha kul. Planera tillsammans med ditt barn för att få ett lyckat kalas.