För ett lyckat studentmottagande

Firande

För ett lyckat studentmottagande

Att anordna en fest för studentens största dag i livet kräver både planering, förberedelser och en bra checklista för att skapa en bra studentfest. Detta är inte helt lätt alltid så därför kan man behöva en del tips, råd och inspiration.

Allt praktiskt som att blåsa hundratals ballonger, duka upp på fint porslin eller laga en buffé för gästerna är bara en del i firandet. Aktiviteter ska planeras och mat och dryck ska tillagas, inhandlas eller beställas. Catering eller hemlagat? Digitala eller fysiska inbjudningskort? Beställa en fotograf eller hobbyfotografera själv?

Mat och dryck

När det kommer till mat och dryck finns hundratals varianter att välja på, enklare och mer avancerade alternativ. För att förenkla för både dig som anordnar mottagningen men också gästerna är plockmat en idé.
Gör ett långbord med en buffé av både mat, desserter och dryck för gästerna att själva plocka vad och när de vill. Några tips på plockmat och dryck är:

  • Sushi (på kylplattor för hygienskäl)
  • Snittar med valfri fyllning (vegetariskt alternativ bör finnas)
  • Champagnetorn
  • Vattenkannor på kylplattor, kanske med lime/citronskiva i för fräschör
  • Cupcakes på våningsfat

 

Aktiviteter

För att underhålla gästerna under mottagningen och få de att röra på sig så kan man planera en del aktiviteter. En vanlig och ofta uppskattad aktivitet är att anordna en kort tipspromenad runt trädgården med frågor som handlar om studenten själv.
Har man många barn inbjudna kan man enkelt sätta upp en simpel fiskdamm för att roa en stund. Självklart kan man också använda sig utav klassiska lekar som att hoppa säck eller pennan i flaskan om man vet att detta uppskattas.

Dekoration

Stämningen är den viktigaste i sammanhanget och att få gästerna att känna sig välkomna. Dekoration och pynt på platsen är då en stor faktor för en god stämning och uppskattat av studenten själv som blir firad. Allt från små detaljer som inbjudningskort till större blomarrangemang bör tas i akt. Om man planerar att t ex ha cupcakes eller andra små bakelser på buffébordet kan man lägga till små svenska flaggor att sticka ner. Ballonger, girlanger och färska blommor är iögonfallande och vackert på en somrig studentdag.