Inspiration

Bli snygg av mat?

Föräldrar säger ofta till sina barn att de kommer se ut som saken de äter om de äter mycket utav dem i stil med ”snart kommer du se ut som en prinsesstårta så mycket tårta som du äter”, och visste du att det ligger en viss sanning i det påståendet? Visst, äter du mycket prinsesstårta så kommer du givetvis inte att se ut som en, möjligtvis kommer du lägga på dig några extra kilon. Vad man däremot kan göra med hjälp av sin kost är att boosta sitt utseende – det gäller bara att veta vad man stoppar i sig.

Buffe2 - kopiaAtt äta sig smal har man ju hört talas om, men visste du att det också går att äta sig snygg? Det finns en hel uppsjö av mineraler och vitaminer i din kost som både är bra för att reducera exempelvis fett och nyttig hjälp när det kommer till problem såsom problemhy eller frissigt hår. Och det bästa av allt är att de flesta av dessa matprodukter redan finns hemma i kylskåpet eller rent av i frysen, det gäller bara att veta vilka man ska fokusera på i sin matlagning. För visst får vi i oss dessa smarta snygg-ämnen redan i det vi äter, men det går att få i sig långt mer än så och man ska komma ihåg att resultatet av kosten också hänger ihop med den livsstil vi lever. Men hur ska man då leva och äta?

Så ska du äta och leva för att bli snygg

Till att börja med bör understrykas att skönhet hänger ihop med en rad olika saker, och att endast välja ut ett sätt skapar nästan aldrig ett hållbart resultat. Inte heller ska man utesluta saker man kanske unnar sig då och då helt och hållet ur sitt liv. Såsom cupcakes och tårtor exempelvis. Det handlar om att hitta en bra balans i livsstilen och framförallt i sin kost. Till exempel tipsar Expressen om hur man till exempel bör sova minst sju timmar per natt och träna för att kroppen ska må bra samtidigt som man äter mycket av vad man kallar supermat som har bra effekt. Till supermaten som Expressen nämner hör till exempel grönsaker som morötter, tomat och kål i oilka sorter samt lax, sötpotatis och olivolja då dessa, med flera, är fulla av kraftfulla antioxidanter och har dessutom anti-inflammatorisk effekter. Dessutom ska man inte glömma avokadon, den kan man både äta för mer lyster i hyn eller smeta på den mosad som en naturlig ansiktsmask i samma syfte – så vill du bli snygg av mat, läs på om vad du ska äta och vad du ska hålla dig borta från: då kommer resultatet bli enastående!