Lån för att starta kafé

Företagande

Lån för att starta kafé

Vill du starta ett företag – till exempel ett eget bageri? Vad finns det att tänka på och hur ska tänka om man vill låna pengar?

Ska du starta eget och behöver ett startkapital? Då kan ett lån vara på sin plats. Genom att jämföra lån och få det bästa erbjudandet här, https://www.axofinans.se/l%C3%A5na-pengar, blir det enklare för dig att hitta rätt bland långivare och banker.

Ta lån och starta kafé?

Om du vill ta lån för att starta ett kafé eller bageri i Stockholm är du i gott sällskap – här finns massor med kaféer och konditorier liksom bagerier och bistros. Det gäller att hitta något som står ut i mängden, för att synas. Men det går också att ta inspiration från många av de härliga platser i stan, där det går att äta kanelbulle, prinsesstårta och ta en god tår kaffe.

Stockholm handlar mycket om att fika. Njut av mysiga uteserveringar, titta på folk, frossa i gigantiska kanelbullar och kaffe i världsklass – Expressen

Några fantastiska platser att fika på i Stockholm är Gateau, Wienercaféet anno 1904, Café Vurma, Café Pascal, Grillska Huset, Caffé Nero, Svenskt Tenns tesalong, Café Saturnus och Le Violon Dingue. Samt många, många fler.

Så går du tillväga för att starta

På Verksamt.se får du massor med goda tips och råd när du vill starta upp något eget. Bland annat är det jätteviktigt att just studera andra i din kommande bransch:

  1. Varför är vissa företag mer framgångsrika än andra?
  2. Hur är en bra lokal, var ska den ligga och vilka egenskaper ska den ha?
  3. Vilka är utmaningarna inom branschen?
  4. Vilka koncept fungerar och vilka är mindre framgångsrika?
  5. Hur ser konkurrenternas marknadsföring ut och kan du lära dig något av den?
  6. Prissättning, vad fungerar och vad fungerar inte?
  7. Vilka leverantörer använder andra företag och hur fungerar det?

Källa: Verksamt.se

Nytt stort kafé och bageri i Göteborg

I Svenska Dagbladet går det vidare att läsa om kaféer och ett särskilt i Göteborg – det är Roy Fares som tillsammans med Mattias Ljungberg öppnar sitt andra kafé i Sverige. Det kommer ligga vid Stenpiren och öppnar redan i maj i år. Namnet blir MR Cake och kommer vara stort i storleken, på närmare 730 kvadratmeter med både kafé, konditori och bageri. Du som besökare kommer med andra ord att sitta nära från tillverkningen och kommer kunna njuta av helt nybakade smarrigheter.