Toppingar till cupcakes

Inspiration

Toppingar till cupcakes

En stor del av nöjet, för att inte säga hela nöjet, med att göra cupcakes är att dekorera dem. Själva smeten behöver inte vara något mer avancerat än vanlig sockerkakssmet, det är toppingens utseende, smak och konsistens som kommer att göra hela skillnaden.

Ibland kanske man nöjer sig med en enkel topping, ibland sätter man en tyrannosaurus rex i marsipan på varje kaka. Även en enkel topping kan dock göra succé. Här kommer några förslag:

  • En amerikansk klassiker är marshmallow-kräm, som man kan hitta på den amerikanska hyllan i många mataffärer, blandad med rumsvarmt smör och florsocker. Vispa ihop en jämn smet, bred på dina cupcakes och strö över strössel.
  • Botanisera bland tårtrecepten i en gammal kokbok, och gör princesstårtecupcakes, eller dekorera med färska bär som täcks av ett lager gelé.
  • Var inte rädd för att gröpa ur dina cupcakes. Gör ett hål på toppen och fyll med chokladmousse.

Var inte heller rädd för att smaksätta smeten på olika sätt. Gör tigerkakecupcakes med ögon, nos och morrhår ovanpå, eller testa mer originella smaksättningar, som olika kryddor. Många örtkryddor passar t.ex. bra ihop med färska bär.