Utrustning

Prylar för cupcakes

Precis som när det gäller allt annat man gör i köket blir det roligare att göra cupcakes om man har bra hjälpmedel.

Det går att gräva ned sig fullständigt när det kommer till köksprylar, och cupcakes är inget undantag. Man kommer dock långt med några få, bra grejer.

Knivar

En bra kniv är ett måste i varje kök, alldeles oavsett vad man vanligen lagar eller bakar. För att kunna göra riktigt bra cupcakes behövs tre knivar: en stor och en liten med släta blad, för att skära och hacka frukt och annat som kan användas som smaksättning och dekoration, och en kniv med tandat blad för att enkelt kunna dela kakorna. Glöm inte att slipa kniven med jämna mellanrum.

Hushållsassistent

Det går att blanda både smet och topping för hand, men om man ska göra ett stort antal cupcakes är en hushållsassistent ett måste. Man sparar både tid och kraft, som man istället kan lägga på att tänka ut nya smaksättningar. Kitchen Aids köksmaskiner syns ofta i bloggar och matlagningsprogram, men det finns även andra märken, som är billigare och klarar jobbet bra.

Muffinsplåt

En plåt med fördjupningar, där man kan klicka i smeten direkt, är en bra investering. Även om cupcakeformar i papper inte är dyra i inköp kostar de pengar i längden. Dessutom blir temperaturen jämnare om man använder en plåt. Vill man servera cupcakes i pappersformar kan man ställa formarna i plåten.