Med blåbär kombinerar du gott med nyttigt

Inspiration

Med blåbär kombinerar du gott med nyttigt

När det kommer till blåbär så är det ett otrolig superbär som vi alla bör äta mer av. Om man älskar att baka och att äta bakverk gör man rätt i att addera blåbär till de övriga ingredienserna. Varför? För att blåbär både är supernyttigt samt supergott!

26102-blueberry“Antioxidanter i frukt och grönsaker är effektiva och just den form som finns i blåbär, antocyanosider, har visat sig vara extra effektiva. De stärker ögonvävnaden och ökar blodcirkulationen. Antocyanosiderna har också en antiinflammatorisk och bakteriedödande effekt. Andra näringsämnen som är bra att få i sig är E-vitamin, zink och selen. Så, om du äter en kost med frukt och grönsaker och gärna lite blåbär varje dag, så är det ett bra recept för att behålla en god syn.”

Citatet kommer från en artikel i Expressen och är mycket talande att vi människor bör få in frukt och grön i vår dagliga kost. På lirema ögonklinik går det att snabbt få en bättre syn med hjälp av kirurgi, och är en otrolig räddning för många människor. Men vad man ska tänka på är att man som individ kan hjälpa till och  förbättra sin hälsa genom att äta mer varierat och nyttigt. Att då bara muffins med riktiga blåbär – inget koncentrat, kan vara det bästa av två världar. I en artikel här finner du en röstning på favoritbakelser och där finner man en bakelse med havtorn samt blåbär. Och får du blodad tand kan du klicka dig vidare på denna länk för att komma till en mängd olika recept från Ica.