Cupcakes

Rätt vin till helgens cupcakes

399651-pouring-white-wineTill helgens godsaker i form av cupcakes eller annat sött behövs rätt typ av vin i glaset för att det ska bli harmoni i munnen. Det är lätt att få till både perfekta cupcakes att fresta gäster med och att pricka det där perfekta vinet att servera till, allt som behövs är lite kunskap.

Fixa passande viner till cupcakes och andra sötsaker. Under helgen vill många ofta unna sig det där extra, och inget stillar sötsuget som riktigt lyxiga cupcakes, det gäller bara att få till de där perfekta som du bara längtat efter under hela veckan! Det är riktigt gott att servera ett passande vin till cupcakes, som det där lilla extra. Men många saknar kunskap om viner och behöver ofta vintips till helgen. Det är egentligen inte så svårt att hitta ett passande vin till det som ska ätas, det handlar om att matcha det som finns på tallriken med det som hälls upp i glaset.

Vinet bör vara minst lika sött som desserten

Det är det allra mest grundläggande när det gäller att servera vin till en dessert, är att vinet ska vara minst lika sött som godsakerna på tallriken, skriver Jens Dolk i Svenska Dagbladet. Sedan finns det lite olika saker att hålla sig till beroende på vilken typ av dessert som serveras. Är det choklad som vaknas på menyn, så passar druvan Muscat utmärkt. Till lättare chokladbakverk däremot, så som cupcakes med mjölkchokladmousse passar lätta och pärlande viner. Till vit choklad blir det smaksensation i munnen om du väljer ett vin med extra mycket sötma. Men, viktigt att tänka på är att det är egen tycke och smak som spelar störst roll vin val av vin. Och det finns ett oändligt utbud av olika sorter, druvor och smaker. Håll utkik efter dessertviner, champagne, mousserande och cava när du tänker dessert, men det kan också fungera lika bra med ett glas mustigt rött vin.

552754-cupcakesLjuvliga cupcakes

Såklart måste det också bjudas på lite inspiration till helgens cupcakes, varför inte testa att baka ljuvliga cupcakes med smak av vanilj och choklad? Nu när hösten smyger sig på så börjar saffran smyga in som en favoritkrydda igen, testa att baka saffranscupcakes toppat med lyxig apelsinsmakande frosting. Den där perfekta frostingen till alla typer av cupcakes skapas genom att vispa samman ett fåtal ingredienser, och smaksättningen kan varieras genom att lägga till det som önskas.

  • 60 g rumstempererat osaltat smör
  • 200 g färskost
  • 360 g florsocker