Servera cupcakes professionellt

Cupcakes

Servera cupcakes professionellt

Det är nog en hel del som vill förverkliga sin dröm och faktiskt öppna ett café, vare sig det är med napoleonbakelser, semlor eller just muffins. När man vill starta ett kafé som till exempel säljer fikabröd som cupcakes, kan det vara bra att ha all den utrustning som behövs. 

bakmaskin I Metro kan vi läsa om ett par killar som tog tillfället i akt och följde sin intuition – de öppnade Stockholms första cupcake-butik redan 2011, men var noga med att göra ett grundligt arbete först.

I samma artikel kan vi läsa om hur man kan gå tillväga för att öppna ett kafé. För det första gäller det att ha en unik idé, eller så unik nu denna kan bli. Sedan gäller det vidare att ha en ordentlig affärsplan där allt gås igenom in i minsta detalj – från hyra till telefonkostnader samt vad allt därimellan kan kosta, som diskmedel och tillbehör. Vidare gäller det att berätta om var man faktiskt finns, det är ju ingen idé att hålla saker hemligt, då får man inte betalt. Satsa på sociala medier och sökmotoroptimering, låt folk rösta på olika smaker, bjud in till event. Sedan kan man med fördel bjuda på gratis smakprover samt ha koll på området man verkar i – vad är konkurrensen, vad är utbudet och efterfrågan?

Var beredd på att jobba hårt för din dröm

Annat att tänka på är att läsa på om branschen man ger sig in i, våga vara en stenhård förhandlare, ta hjälp utifrån från till exempel Almi, jobba stenhårt och se till att ha kul på vägen. På goods.se kan man hitta allt från uppläggningsfat till köksmaskiner och restauranginredning.

En som egentligen inte alls är i branschen men som under sommarmånaderna öppnade upp ett kafé på hjul är Gävletjejen Madelejn. Hon jobbar vanligtvis på SMT i Sandviken men bestämde sig för att öppna ett sommarcafé, döpt efter sin älskade farmor, i anslutning till vackra Gavleån. Mer om detta kan man med fördel läsa om i Arbetarbladet.