Inspiration

Tårtan – en given favorit

2925241-prinsesstartaVi svenskar fullkomligt älskar tårta och bakverket är ett givet inslag vid de flesta födelsedagar och firanden. De senaste åren har det blivit poppis att beställa en specialdesignad tårta och vi är gärna med och tittar när tårtan skapas.

I Expressen kan man läsa om ett bageri som låter beställarna av tårta få se tårttillverkningen live på nätet. Konceptet heter ”We bake live” och kommer snart till Malmö. När man beställt en tårta får man sedan ett sms med en länk till en livesändning när tårtan bakas. De som står bakom konceptet tror att intresset för direktsänd tårtbakning är stort och att man med detta kanske kan fylla ett behov. Det är nämligen inte bara beställaren som ska kunna se sin tårta bakas, utan alla som vill ska kunna se sändningarna från bageriet.

Populärt med specialdesignad tårta

Om det här konceptet blir en succé eller inte återstår att se. Klart är i alla fall att intresset för bakning blivit allt större de senaste åren. Både när det kommer till att baka själv och att vara med och designa bakverket som man beställer. Det finns många olika aktörer som erbjuder sina kunder att skräddarsy och beställ tårta online. Och när man börjat lägga allt mer pengar på barnkalas, har det nästan blivit givet att barnen ska få sin egna specialdesignade tårta, skriver Dagens Nyheter.

Enkelt med klassisk prinsesstårta

Den som verkligen vill ha en svensk klassiker på sin födelsedag kan dock välja bort de specialdesignade tårtorna och istället köra på en prinsesstårta. Även om den inte är så flådig så kan den vara perfekt i sin enkelhet.

”En fluffig sockerkaksbotten, smarrig marsipan och hallon som tycktes nyplockade och gaffelmosade.” Läs mer.