Cupcakes

Cupcakes och bländande leende

Det vi kanske tycker om mest här är ju givetvis cupcakes, alltså dekorerad muffins med glasyr och allt du kan tänka dig. Det är ju så gott. Men, det är viktigt att skydda tänderna när man får i sig så mycket socker, och se till så att de inte får fläckar och annat. Idag skriver vi om dyra muffins, cupcakehysteri i USA samt om vita och friska tänder trots ett beroende av just cupcakes.

tänder leende - litenNyligen kunde vi läsa i DN kan världens dyraste cupcake ställs ut i England, av ingredienserna i bakverket är det inte svårt att förstå att det faktiskt kostar lite. I innehållsförteckningen finns bland annat lyxigt vin tillsammans med exklusiv choklad men även ätbart guld och värdet på cupcaken är närmare 8000 kronor. Den skyddas föga förvånande av en glasbox samt med en vakt, det kanske kommer en hungrig tjuv nämligen. Andra ingredienser i muffinsen är te från Hawaii samt champagne- och persikosylt. En udda blandning.

I Alingsås Tidning kan vi vidare läsa att det råder en riktig hysteri kring just cupcakes i framförallt USA, men det har ju, som vi alla vet, också spridits hit till våra skandinaviska trakter – föga förvånande. Ja trenden är fortfarande levande i allra högsta grad, samtidigt som även macarons i sina blixtrande färger forsätter att charma hela Europa, med Frankrike som ursprungsland.

Sockerälskare med vita, friska tänder

Men som vi nämnde i ingressen så är det socker i alla dessa sötsaker, som vi så gärna vill äta hela tiden om vi bara kunde. Men det finns hjälp på vägen att få om man råkar ha gula tänker eller missfärgade sådana, det är också något som fler och fler svenskar vill få åtgärdat. I SvD kan vi läsa att det faktiskt är lite av en rush till kliniker där man kan få sina gaddar blekta. Men det går ju givetvis att göra hemmavid också, inte alls så svårt eller krångligt som en kan tro. Bland annat är det lätt att få vackra, vita tänder med Swissluxprodukter, som erbjuder skenor och blekningsgel, helt enkelt kompletta tandblekningskit för den moderna sockerälskaren. Sedan gäller det ju givetvis att ha en sund tandhälsa överlag, och inte tumma på vare sig tandborstning eller tandtråd.