De många fördelarna med kaffe

Inspiration

De många fördelarna med kaffe

Kaffe är drycken som människor över hela världen dricker. Många är det som hävdar att detta är en last, men det finns otroligt många bra hälsoeffekter med kaffe. Dock är det viktigt att man tänker på att dricka med måtta. 

dryck kaffe kaffebönorAtt få sitt kaffe precis som man vill det med nespresso kapslar eller vad man föredrar är nu otroligt enkelt. Alla människor kan njuta av otroligt gott kaffe hemma, även om det finns en viss charm med att dricka sitt kaffe på ett café. Det finns otroligt många artiklar när det kommer till kaffe, vilket gör att det ibland kan kännas som man varken vet ut eller in. I en artikel från Allas finns det många bra punkter om kaffets hälsoeffekter, för att läsa dem i sin helhet är det bara att följa länken, och här kommer en sammanfattning av de positiva effekterna.

  • Du får ett starkare hjärta av kaffe – om du dricker i lagom mängd, alltså runt två koppar om dagen.
  • Du kommer att få en lite skarpare hjärna
  • Du blir mer stresstålig då kaffet sänker nivåerna av kortisonet.
  • Du minskar risken för cancer, speciellt om du är en kvinna. Då kan man som kvinna minska risken med 25 % för bröstcancer om man dricker minst en kopp om dagen.
  • Du får även ett längre liv. Grattis!

Den sista koppen kaffe

Det pågår även stora diskussioner om när man ska välja att ta den sista koppen kaffe för att man ska kunna sova gott om kvällen. Detta blir en intressant punkt vid olika middagsbjudningar och här finns det två läger. I en artikel från Expressen kan man nu läsa att 75 % av koffeinet lämnar inte kroppen förrän åtta till tio timmar, detta enligt en artikel från Webmd. Något som man bör fundera på, och känner man att man inte har några problem så är det bara att dricka på. Sedan kanske det är bra om man inte känner efter för mycket.  Och, om man ska ta en kaffe sent på kvällen så ska man se till att den koppen är den godaste – och även tänka på att man gör något bra för sin kropp och sin hälsa, då kanske man även kan somna enklare?