Enkelt att baka och laga mat i mikrovågsugn

Inspiration

Enkelt att baka och laga mat i mikrovågsugn

Om du är sugen på något snabbt att baka, laga till i matväg eller helt enkelt inte har tillgång till en traditionell ugn eller spis så är mikron din bästa vän. Faktum är att du i mikron kan laga och baka många saker, både snabbt och enkelt. Här ges tips på saker som du kan fixa och avnjuta på nolltid.

Mikron är din räddare i nöden om du är sugen på något att äta och vill få det fort. Skaffa en kvalitativ Cylinda mikrovågsugn och sedan kan din smakresa börja – det finns hur mycket som helst du kan göra nämligen, bara fantasin sätter gränserna.

Mikrokladdkaka supersnabbt

Visste du att du kan få en hembakt god kladdkaka redo att serveras till dig på bara 1 minut? Det är sant, även om det låter för bra för att vara just, sant. I tidningen Hembakat tipsas man om just detta. Allt du behöver är en mikro, en kaffekopp som tål mikrovågor, 1 matsked smält smör, 2 matskedar strösocker, 1 matsked kakao, 1 nypa salt, en halv tesked bakpulver, 2 matskedar vetemjöl och 2 matskedar salt. Blanda samman allt ordentligt och fyll en kopp till max tre fjärdedelar. Mikra sedan i cirka 1 minut, och avnjut!

2-minuters sockerkaka i mikro

Är du inte typen som gillar choklad så kan du vara lugn, det går lika bra at göra en sockerkaka snabbt i mikron. Just detta tipsas det om i en artikel från Nyheter 24, läs receptet här. Det bästa är att du bara behöver fyra ingredienser!

Mathacks du inte visste att mikron ordnar

Det finns såklart hur mycket som helst som du kan göra i mikron, allt från att rädda mat som blivit mindre god, till att underlätta vissa matlagningssteg till att koka och steka grejer. Mikron är riktigt praktisk helt enkelt. Här är ett axplock av grejerna som du kan bruka mikron till, tagna från en artikel i Expressen Mitt Kök. 

  • Koka potatis
  • Steka bacon
  • Pochera ägg
  • Pressa ut sista ur citronen
  • Rosta nötter
  • Göra chips
  • Göra torrt bröd saftigt