Cupcakes

Stora som små kan baka

Att baka och att baka cupcakes behöver man inte göra bara professionellt, utan alla kan baka – stora som små. I skåne låter man nyanlända lära sig baka cupcakes och på stadens bibliotek i Mjölby bjuds barn och deras föräldrar på muffins.

Det är inte konstigt att det är så poppis med dessa dekorerade bakverk, de är både goda samt vackra att se på. Har man sedan låtit intresset ta så stor plats i ens liv att man verkligen vill satsa på det, kan man öppna en egen cupcake-butik. Men det krävs en hel del förberedelser och en grundligt jobb för att nå dit man vill, mer tips kan du läsa om här i ett tidigare skrivet inlägg. Viktigt är att räkna på sin budget och läsa på innan man startar något.

Alla kan göra cupcakes

Men faktum är att alla i princip kan baka, och det är det som är så härligt. I Ystad Allehanda kan man läsa om hur nyanlända får lära sig baka muffins samtidigt som lektioner i hur Sverige fungerar är på schemat, detta under sommarskolan i vackra kuststaden Simrishamn.

Muffins med glasyr på biblioteket

Även i Mjölby bjuds lokalbefolkning in för att äta cupcakes och dricka kaffe, detta på stadens bibliotek som har familjelördag, som det skrivs om här. Cupcakes som ju är en slags muffins men med glasyr och allehanda diverse dekorationer, kan se ut nästan exakt hur som helst. Kanske är det också i detta som framgången med den lilla bakelsen ligger – fantasin kan flöda hur högt som helst, det finns nämligen inget tak. Men samtidigt är det viktigt givetvis att den smakar gott också, men smaken är som baken och alla har vi olika preferenser när det kommer till detta. Något kan vara bra att tänka på om man funderar på att starta eget och sälja sina egna cupcakes.