Cupcakes

Bakverk fyllda av vitaminer

Att äta en massa bakverk är inte supernyttigt. Det är nog de flesta beredda på att hålla med om. Men vissa av ingredienserna som används till de flesta bakelser är faktiskt nyttiga och innehåller massor av livsviktiga vitaminer.

Något som många bakverk innehåller är mjölk och för ett tag sedan bestämde man sig för att öka mängden D-vitamin i Arla-mjölken till den dubbla, skriver Lantbruk. Detta gjorde man på grund av en nationell kostundersökning som visade att just D-vitamin var ett utav de ämnen som befolkningen riskerar att få för lite utav. Arla ville helt enkelt bidra till ett ökat intag av D-vitamin bland befolkningen. Det är dock inte bara mjölken vars D-vitaminhalt fördubblats utan Arla har även tillsatt D-vitamin i många av deras filprodukter som tidigare inte varit berikade med vitaminet.

Få i dig vitaminerna

Känner man att man inte kan äta tillräckligt med goda bakverk för att komma upp i den D-vitaminhalt som är nödvändig, kan det behövas att man äter kosttillskott som innehåller vitaminerna. Ett utav de kosttillskott som innehåller D-vitamin, och som är omåttligt populärt, är Vitapro. Det här kosttillskottet innehåller inte bara D-vitamin, utan även en rad andra ämnen som är bra för kroppen. Ett utav dem är till exempel C-vitamin.

Fyll bakverken med bärbaka-deg

Är det dock bakverk som är ens favoritkost kan man passa på att bomba dem med annat som är fullt av vitaminer. Ett exempel på en typ av livsmedel som man kan ha i bakverk, som är supernyttigt och har både mineraler och vitaminer, är bär i olika former. I Expressen kan man läsa att blåbär är lite utav kungen av alla bär ur hälsosynpunkt. Blåbär innehåller nämligen oerhört mycket antioxidanter och man måste exempelvis äta sju kilo gurka för att komma upp i lika mycket antioxidanter som 100 gram blåbär.