Cupcakes

Tolka trender med cupcakes

556703-cupcakeVarje år kommer ett antal nya trender inom världen av bakning. I år ser det ut att vara ”naked cake” och ombre-teknik som är hetast. Det som är så oerhört bra med cupcakes är att man kan överföra alla dessa spännande trender på dem.

I tidningen Hembakat kan man läsa om de hetaste trenderna i bakvärlden just nu. En utav de trender som synts en hel del det senaste året men fortsätter sin resa upp till toppen är trenden med ”naked cake”. Detta är en mottrend till den flådiga tårtan som är täckt med figurer och tjocka lager av sockerpasta. Den ”nakna” tårtan är nämligen inte täckt av varken grädde, sockerpasta eller marsipan. Bottnarna läggs endast på varandra med fyllning emellan och så görs inte mycket mer än så. För att förstärka det naturliga intrycket ytterligare kan man dock dekorera med några färska blommor. En annan trend som syns är ombre-tekniken när det gäller glasering av bakverk. Den typ av glasering man vill ha, färgar man i olika nyanser av samma färg och dekorerar bakverket gradvist från ljust till mörkt eller tvärtom.

”Kreativ användning av färg syns på tårtor och andra bakverk.”

Baka cupcakes enligt trenderna

Det här är två trender som man direkt kan ta med sig in i världen av cupcakes. För visst kan man göra en ”naked cupcake” eller en cupcake med ombre-frosting. Bara man har ett bra recept och ett par muffinsformar kan man göra underverk. Vill du hitta fina formar, så köp muffinsformar här. Vill du även hitta bra recept så kryllar det av sådana också. Bland annat kan man hitta ett recept på ombre-cupcakes och andra smarriga varianter här.

Alla trender fungerar inte

Man kan kanske tro att man kan tolka alla trender med en cupcake-variant, och det kan man nästan. Men när det kommer till surdegstrenden kanske just cupcakes inte är de bästa att pröva detta på. Surdeg ger nämligen bakverket en syrlig smak och tuggmotstånd, vilket man inte vill ha i sina lätta och fluffiga cupcakes. Läs mer.